- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Четири минута за преокрет – исход дербија Манчестера за славље у Лондону!

© AP Photo / Dave ThompsonМанчестер јунајтед и Манчестер сити
Манчестер јунајтед и Манчестер сити - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2023
Пратите нас
Свега четири минута је било довољно фудбалерима Манчестер јунајтеда да направе велики преокрет и савладају Манчестер сити у градском дербију, резултатом 2:1, чиме су помогли и лондонском Арсеналу да увећа разлику на врху табеле.
Утакмица 20. кола Премијер лиге је била без голова пун сат, први је до предности стигао гостујући тим, али се све променило петнаестак минута касније.
Сити је до предности стигао у 60. минуту када је Џек Грилиш бриљантним скоком и трзајем главе послао лопту у мрежу Јунајтеда, после центаршута Кевина де Брујнеа.
Екипа менаџера Пепа Гвардиоле је вршила притисак, нападала је, желела да повећа предност и оставила је много простора ривалу.
Јунајтед је искористио шансе, најпре је у 78. минуту Бруно Фернандеш реализовао контранапад из другог плана пошто је Маркус Рашфорд на време „побегао“ из офсајда, а погодак је признат тек после консултација судија.
Четири минута касније „севнуо“ је још један противудар Јунајтеда, млади Алехандро Гарначо је сјајно заломио ривала на левом боку, сачекао је саиграча који је поново избегао офсајд, упутио лопту на петерац, а Рашфорд је био сигуран егзекутор за велики преокрет.
Јунајтед је победом у градском дербију учинио велику услугу лондонском Арсеналу који је први на табели са 44 поена, чак пет више од Ситија на другом месту, док су „црвени“ из Манчестера трећепласирани са једним поеном мање од градског ривала.
Пласман обезедио Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала