- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Немачки дипломата: Украјина за дан потроши муниције, колико Немачка произведе за пола године

© Sputnik / РИА НовостиМуниција за хеликоптере руских војно-космичких снага у Украјини
Муниција за хеликоптере руских војно-космичких снага у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2023
Пратите нас
Бивши председник Минхенске конференције за безбедност, немачки дипломата Волфганг Ишингер, изјавио је да Украјина за дан троши онолико муниције, колико Немачка произведе за пола године.
„Украјина је приморана да дневно троши онолико муниције колико ми произведемо за пола године. Наше залихе ће се истрошити у догледној будућности“, рекао је Ишингер у интервјуу за лист „Велт ам зонтаг“.
Према његовим речима, војна економија ће значити да ће Немачка, усклађујући се с партнерима из НАТО-а и Европе, „испољити иницијативу и позвати европске одбрамбенек омпаније да производе више оружја и муниције због рата“.
„Није реч само о испорукама тенкова, него и артиљерије, муниције, ракета, система противваздухопловне одбране, беспилотних летелица“, рекао је Ишингер.
Говорећи о могућности преговора с Русијом, Ишингер је навео да „у овом тренутку преговори с председником Русије Владимиром Путином мало тога могу да дају“.
„Ипак, они неће бити погрешни. У дипломатији се често догађа да се током неколико недеља и месеци воде разговори који не воде ничему, али су они ипак неопходни“, рекао је дипломата и додао да су „неопходни стални канали комуникације, посебно ради спречавања неспоразума“.
Амерички ПРО систем Патриот размештен у Пољској - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2023
Специјална операција у Украјини
Договор Бајдена и Шолца: Немачка ће испоручити Украјини додатну батерију система „патриот“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала