- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новаков сан и даље траје, не крије га ни од Надала: „Хоћу да будем најбољи свих времена“

© AP Photo / Kelly BarnesНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, стигао је у Аустралију како би се борио за 22. Гренд слем титулу чиме би се изједначио са Рафаелом Надалом, шпанским тенисером. Српски ас не крије да жели да каријеру заврши као најбољи тенисер у историји и да су му због тога главни циљ Гренд слемови.
Дебата о највећем тенисеру свих времена захуктала се после пензионисања Роџера Федерера, јер сада учинак могу да поправе само Новак Ђоковић и Рафаел Надал. Шпанац је прошле године имао више среће јер није морао да се бори са забранама док је Новак упркос неправдама успео да освоји пет титула.
Међутим, тријумф Надала на Ролан Гаросу довео је га је поново до предности по броју Гренд слем трофеја, што можда не би био случај да је Новак играо у Аустралији и УС Опену. Зато је српски ас по доласку у Мелбурн истакао да је дошао по пехар и не крије да му је циљ да престигне Надала.
„Зато играм и даље тенис професионално, јер желим да будем најбољи. Хоћу да освајам највеће турнире на свету. Нема тајне по том питању. Не постоји ништа веће од овога. Имаш четири Гренд слема који су историјски највећи догађаји у овом спорту“, рекао је Ђоковић.
Најбољи српски тенисер са нестрпљењем је чекао повратак у Аустралију јер је на првом Гренд слему у сезони најуспешнији тенисер у историји са девет трофеја.
„Такође један од главних разлога зашто сам једва чекао дасе вратим у Аустралију је мој учинак овде. Заиста волим да играм на Род Лејвер арени, посебно увече. Имао сам много успеха и надам се да могу да их наставим и ове године“, рекао је Новак.
Не крије српски ас ни да је спреман, осећа се добро, гладан је успеха, а и врло је свестан да ће посебно морати да припази на младе играче жељне трофеја.
„Свиђа ми се какве су ми шансе овде. Тренирам јако као и свако ко је овде. Има много младих који су веома гладни и који хоће победу. Хоће да ти скину скалп на великом терену. Знам то. Искуство јер сам већ био у овим ми помаже јер тада имам прави приступ да радим ствари на прави начин јер знам да када сам спреман играм најбоље и на овом терену имам сјајне шансе против свакога“, рекао је Ђоковић на конференцији за медије.
Аустралијан опен почиње 16. јануара, а Новак на терен излази у уторак не пре 11 ујутру против Роберта Карбељаса Баене.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2023
СПОРТ
Пет хиљада људи дошло да гледа Новака – а турнир није ни почео
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2023
СПОРТ
Србија може да одахне – Ђоковић стартује у идеалном термину!
Јерик Иљасов - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2023
СПОРТ
Понео је заставу Србије и одржао обећање: „Новаче, рекао сам ти!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала