Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Петковић: Аљбин Курти лаже као пас, посебно када се обраћа западној јавности

© Sputnik / Лола ЂорђевићДиректор Канцеларије за КиМ Петар Петковић
Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2023
Пратите нас
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић осудио је изјаве Аљбина Куртија холандским медијима, наводећи да премијер привремених приштинских институција износи лажи за које нема доказе.
„Аљбин Kурти лаже као пас, посебно кад се обраћа западној јавности“, навео је Петковић и одговорио на Куртијеве тврдње.
„Прва лаж: Људи у руским униформама аутобусима довођени на барикаде из Србије Одговор: Прелази Јариње и Брњак били су затворени од стране Косовске полиције још првог дана барикада, а путеви блокирани. Једини прелаз где би аутобуси могли да прођу је Мердаре, које се налази јужно од Ибра. То значи, или је те непостојеће аутобусе пустио Курти, или Курти лаже као пас. Биће да је ово друго! Додатно, што Курти не покаже доказе? Не може, јер их НЕМА, јер ни не постоје!“, поручио је Петковић у саопштењу.
Договор о склањању барикада и очувању мира донео је, нагласио је Петковић, председник Александар Вучић и српски народ на северу.
„Тако да су још једном пале све Куртијеве лажи да Београд последњих годину дана жели да нападне Косово. Па како би Београд напао, када је Вучић сачувао мир. Све време ко је нападао је Курти, слањем Росу на северу“.
Друга Куртијева лаж је, навео је Петковић, да „НАТО није на КиМ, Албанци би били масакрирани“.
„Одговор: Једини народ који се напада, прогони и убија од стране Приштине је српски народ на КиМ. Притом се то страдање дешавало не само у време рата, него и после, и то кад су Кфор и НАТО увелико били присутни на КиМ. Последњи покушај таквог убиства десио се на Бадњи дан, када је припадник тзв. Косовских безбедносних снага пуцао у дете Стефана и младића Милоша док су носили бадњак“, указао је Петковић.
Трећа лаж је да економски Приштина пролива крв због неплаћања струје на северу, навео је Петковић.
„Одговор: Споразум о енергетици је постигнут на инсистирање Београда. Да би лиценца за Електросевер постала оперативна Приштина мора да испуни своје обавезе, што подразумева и договор о дистрибутивним услугама. Тог одговора још увек нема. А на крају, да је Куртију заиста стало да се спроведе мапа пута, не би стварао ратно стање на северу, градио базе и угрожавао животе људи. Кад неко хоће спровођење споразума, он ствара услове за то, а не шаље Росу да окупира север“, поручио је директор Канцеларије за КиМ.
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2023
СРБИЈА
Канцеларија за КиМ: Курти највећа претња слободи и људским правима у региону
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала