- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска Дума упозорава: Вашингтон се све више меша у унутрашња питања Русије

© Flickr / Tom ArthurЗграда Стејт департмента
Зграда Стејт департмента - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2023
Пратите нас
Новом иницијативом америчког Стејт департмента која је наводно усмерена на заштиту људских права само се повећава мешање САД у унутрашње послове Русије, изјавио је председник комисије за истрагу мешања страних држава у унутрашња питања земље при Државној думи Василиј Пискарјов.
Како каже, активистима из целог света, укључујући Русију, обећана је подршка америчких амбасада и непрофитних организација у бављењу политиком и заштитом људских права у интересима САД.
„Стејт департмент најавио је покретање нове иницијативе за заштиту наводних политичких затвореника под девизом 'без правних основа'. На тај начин мешање у наше унутрашње послове узима маха, а притисак на руски правосудни систем, који САД практикују, у циљу заштите криминалаца осуђених за екстремизам и тероризам, као и савремених нациста и агената страног утицаја сада је, у суштини, објављен на званичном нивоу“, саопштио је Пискарјов.
Међутим, како додаје, Вашингтон је обезвредио своју бучну реторику тако што је учеснике протеста код Капитола прогласио „домаћим терористима“ и осудио их на вишегодишње казне затвора због опозиционих ставова.
У јануару 2021. године присталице тадашњег председника САД Доналда Трампа упале су у зграду Конгреса, прекинувши заседање на којем је требало да се одобре резултати последњих избора. Неколико људи је погинуло, а против неколико стотина су покренути кривични поступци.
Грб на згради Савета Федерације Русије - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2021
РУСИЈА
Упозорење Москве: Запад има циљ да промени власт у Русији током председничких избора 2024. године
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала