- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Бугарски Паспаљ“ још неће о Америци, а пажњу му је скренуо и играч који бриљира у Србији

© Sputnik / Михаил Сербин / Уђи у базу фотографијаАлександар Везенков
Александар Везенков - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2023
Пратите нас
Саша Везенков, бугарски репрезентативац, прошлог лета је био на корак да постане први кошаркаш из те државе у америчкој НБА лиги, али је ипак одлучио да не прихвати понуду Сакраменто Кингса и остао је у Олимпијакосу.
Није погрешио, Везенков ове године игра најбољу кошарку у животу, међу кандидатима је за најкориснијег играча Евролиге, а посебно импресионира чињеница да је са свега 26 направљених дриблинга успео да постигне 275 поена.
Везенков је крилни центар, шутира левом руком и неодољиво посећа на још једну легенду Олимпијакоса, Жарка Паспаља, а почетком године се обавезао на још трогодишњу сарадњу са грчким тимом.
„И даље сам у истој позицији, играм за Олимпијакос и свиђа ми се то. Ипак, када дође лето, све је могуће, нисам затворио врата за Сакраменто“, навео је Везенков.
Више од 60 одсто функционера евролигашких клубова је прогласило Бугарина за највећег кандидата за МВП титулу у Евролиги, али он у свом друштву види и Матијаса Лесора, центра Партизана.
„Ниса очекивао од њега да игра толико константно, он је за мене највећи утисак. Он је стварно добар играч, али начин на који игра је заиста импресиван“, навео је Везенков.
И ту није крај, Везенков је издвојио Василија Мицића и Николу Миротића као једне од најбољих играча Евролиге.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала