- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Стаклени видиковац на врху Каблара: Планови за развој јужне и западне Србије

© Sputnik / Александар МилачићЕтно село
Етно село  - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2023
Пратите нас
Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је да је формирана Комисија за програме интегралног развоја западне и јужне Србије, за које је Министарство у буџету за 2023. одвојило 1,4 милијарде динара.
„На територији општине Чачак изградићемо стаклени видиковац на врху Каблара који ће бити туристичка атракција, уредићемо и центар Овчар Бање. У Лучанима радимо мост, а у Краљеву пешачко–бициклистички мост до средњевековног града Маглич који се реконструише. Радићемо и копију средњовековног села“, рекао је Весић за Танјуг.
Он је навео да су до сада завршени амфитеатар, трг и парк у Овчар бањи, пристаниште на језеру Међувршје. Урађена је и реконструкција железничке станице Овчар бања и приступне саобраћајнице ка врху Каблара са два паркинга у дужини 1,5 километара, затим Природњачки центар и паркинг манастира Благовештење.
У Лебану се ради на изградњи биопостројења за прераду отпадних вода са ботаничком баштом, парк Чукљеник и пројекат реконструкције Царичиног града, додао је Весић.
„У Бојнику уређујемо центар и туристички центар Добре воде. У Медвеђи радимо културни центар Сијаринска бања, римско купатило и реконструкцију специјалне болнице Гејзир. У Лесковцу градимо складишно дистрибутивни центар за воће и поврће, а у Прокупљу канализацију кроз пројекат Чиста Србија“, казао је Весић.
У Куршумлији, додао је он, гради се визиторски центар за Ђавољу варош ки саобраћајница дужине осам километара — од Куршумлијске бање до аутопута.
„Један од важних пројеката је пут преко Радан планине који спаја три бање и Ђавољу варош и Царичин град у једну туристичку целину, а мештанима пут скраћује за половину. Започети су радови на парку Чукљеник у Лебану, на мосту, тргу и амфитеатру у Бојнику. На цитадели Хисар у Прокупљу завршене су трим стаза и летња позорница, а уређен је и парк и пут до брда Хисар у Лесковцу“, навео је Весић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала