- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Руске сестре би да помуте славу Американки: Историја се понавља, али пишу је Вероника и Полина

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаВероника Кудерметова
Вероника Кудерметова - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2023
Пратите нас
Вероника Кудерметова, руска тенисерка, обезбедила је себи место у првих десет тенисерки света, али сада сања о томе да се и њена сестра Полина. Млада Рускиња већ је направила први корак ка томе јер је после квалификација обезбедила учешће на Аустралијан опену.
Потенцијално изненађење на Аустралијан опену могла би да приреди Полина Кудерметова, 19-годишњакиња која је учешће на првом Гренд слему изборила после квалификација.
Поседује раскошан таленат, али је могла да се послужи и саветима старије сестре Веронике која као носилац иде у Аустралију. Разлика у годинама између две сестре је шест година, а Вероника сања да се сретну у финалу Вимблдона.

„Сан ми је да играм финале Вимблдона против моје сестре. Млада је има, 19 година и надам се да ће се наредних година доказати па да играмо финале“, рекла је Вероника о Полини и подсетила на ривалство сестара Венус и Серене Вилијамс.

Венус је од Серене старија годину дана, а током каријере среле су се чак 30 пута на супротним странама. Серена је боља у међусобном скору са 18 победа, а један од тријумфа остварила је у финалу Вимблдона.
Четири пута су се Серена и Венус бориле једна против друге за трофеј на Вимблдону, а руске тенисерке желе да наследе ово престижно сестринско ривалство.
Полина је тренутно 182. тенисерка света и дебитоваће на Гренд слему, док Вероника није стигла до титуле, али је ушла у десет најбољих на свету захваљујући одличним наступима на многим турнирима претходне сезоне.
Занимљиво је да се на почетку њихових каријера веровало да је Венус талентованија и боља, а временом је млађа Серена рушила те тврдње и касније постала једна од највећих тенисерки свих времена.
Управо на исти начин би и млада Полина могла да изађе из Вероникине сенке.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2023
СПОРТ
Новак иде на турнир који не памти по добром
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2023
СПОРТ
Лоше вести из Аустралије – Новак отказао тренинг
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2023
СПОРТ
Ђоковићев нови тим пред испитом – доктор за Спутњик открио све о повреди
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала