- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бугарски интернет корисници о слању оружја Кијеву: Срамота, на крају ћемо бити као Украјина

CC BY-SA 2.0 / Ministry of Defense of Ukraine / Украјински авиони Су-25
Украјински авиони Су-25 - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2023
Пратите нас
Министарство одбране Бугарске негирало је информације о томе да су земљама НАТО-а предати јуришни авиони Су-25, како би они потом били испоручени Украјини.
Блумберг је у недељу, позивајући се на холандски сајт за одбрамбену аналитику „Огух“ написао какву је војну помоћ Украјина добила од својих западних савезника. Наведено је да су, поред осталог, земље НАТО-а од Бугарске купиле 14 авиона, који су потом предати Украјини.
„Министарство одбране Бугатске није продавало, нити је предало земљама НАТО-а авионе Су-25 намењене Украјини“, преноси Бугарска национална телевизија.
Поједини корисници друштвених мрежа у Бугарској нису поверовали саопштењу Министарства.
„Почели су да се правдају – све је јасно“, написао је корисник Валери Стоилов.
Корисници су у коментарима подсетили да је министар одбране Димитар Стојанов у почетку био против идеје да се оружје испоручује Кијеву. Он је у октобру изјавио да Бугарска нема вишак наоружања. У новембру је парламент ипак гласао за војну помоћ, а у децембру је министар посетио Украјину.
„Шта је говорио Димитар Стојанов – 'док сам ја у влади, оружје Украјини неће бити испоручивано!'. А ево шта се догодило. Он га је лично пратио и, уз широки осмех, руковао се с украјинским командантом“, написала је Василка Димитрова.
„Треба да се стиде наши политичари који су дозволили испоруку оружја! То је такав пад и улизивање“, написала је Галина Асенова.
„Глупи Бугари, заслужујемо своју судбину и на крају ћемо постати као Украјина, која не памти своју историју и не извлачи из ње лекције, преиспитује географију, запамтите моје речи. Пре или касније с нама ће се, нажалост, то догодити – с таквом владом“, написао је Димитар Петров.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала