- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Скандалозан однос Европљана према младом фудбалеру: „Неће ме зато што сам Рус!“

© Sputnik / Григорий Соколов / Уђи у базу фотографијаЈарослав Михајлов
Јарослав Михајлов - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2023
Пратите нас
Јарослав Михајлов, млади репрезентативац Русије и један од најталентованијих фудбалера Европе, открио је скандалозан однос европских клубова према њему.
Михајлов је под уговором са Зенитом из Санкт Петербурга, али је у претходном периоду, као 19-годишњак, боравио на позајмицама како би стекао сениорско искуство.
Михајлов је сезону 2021/22 провео у редовима екипе Шалкеа из Немачке, вратио се потом у други тим Зенита, а сада је на позајмици у Парију из Нижњег Новогорода.
Чињеница да игра на позицији офанзивног везисте га чини веома занимљивим за потенцијалне трансфере, али је открио да га европски клубови неће само зато што је Рус.
„Знам да је било клубова којима сам био занимљив, то су клубови из Белгије и Холандије. Али, они су потом одлучили да не позивају руске играче у своје екипе“, истакао је Михајлов.
Млади Рус је боравио у Немачкој у време отпочињања специјалне војне операције у Украјини и рекао је да се од тог момента променио однос према њему.
„Да, променило се. Појединци су ме питали о чему се ту ради, старији су били ту да ме заштите, објаснили су да сам ја фудбалер и да немам ништа са тим, али су тензије расле и ставили су ми до знања да неће да потпишу уговор са мном због свега што се дешава“.
Повратак у Русију је био неминован за младог фудбалера.
„Осетио сам олакшање!“, истакао је Михајлов.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала