Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Курти позвао мањине да се пријаве за пријем у тзв. косовску полицију

© Sputnik / Теодор АнастасијевићПрипадници Косовске полиције
Припадници Косовске полиције - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2023
Пратите нас
Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти позвао је данас грађане свих мањинских заједница на Косову и Метохији да се пријаве на конкурс за пријем полицајаца из „редова мањина“ у четири општине на северу покрајине.
Курти је данас у видео поруци објављеној на Фејсбук* профилу владе привремених приштинских институција на на српском језику рекао да је косовска полиција „отворила врата свим грађанима свих заједница на КиМ који желе да постану њени чланови“.
Курти је рекао да је конкурс је отворен до 26. јануара.
Према његовим речима, косовска полиција служи свим грађанима, а како тврди, „нема и неће бити разлика унутар полиције или у пружању услуге“ грађанима.
Косовска полиција је 4. јануара расписала конкурс за пријем полицајаца из „редова мањина“ у четири северне општине Косова и Метохије. Како је тада саопштено из полиције, заинтересовани кандидати се могу пријављивати од 5. до 26. јануара, а право пријаве имају сви „припадници мањина“ на Косову и Метохији, пренео је Танјуг.
Срби са севера КиМ напустили су почетком новембра службе привремених приштинских институција, укључујући и полицију. Оставке су дате у знак незадовољства одлукама Приштине поводом регистарских таблица и ЗСО.
*Активности „Мета“ (друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм) забрањене су у Русији као екстремистичке.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала