- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Немачка министарка одбране поднела оставку

© Sputnik / Лола ЂорђевићКристин Ламбрехт
Кристин Ламбрехт - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2023
Пратите нас
Немачка министарка одбране Кристин Ламбрехт поднела је оставку канцелару Олафу Шолцу и затражила да је разреши дужности, пренела је агенција дпа. Шолц је прихватио оставку Ламбрехтове и ускоро ће известити о њеном наследнику.
„Данас сам затражила од канцелара да ме разреши дужности савезног министра одбране“, навела је она у изјави, окривљујући вишемесечни фокус медија, који је, како је додала, спречио доношење одлука о безбедносној политици у интересу грађана Немачке.
„Вишемесечна медијска пажња усмерена према мени тешко да омогућава да се објективно покривају и разматрају питања о војницима, Бундесверу и одлукама безбедносне политике у интересу грађана Немачке“, рекла је Ламбрехтова.

„Вредан рад војника и многих мотивисаних људи на нашем пољу деловања треба да буде у првом плану. Зато сам одлучила да напустим своју позицију“.

Њена одлука да се повуче долази у тренутку када је Немачка под притиском да одобри повећање војне подршке Украјини, а немачке одбрамбене способности доведене су у питање након што је више тенкова "пума" остало ван употребе током недавне војне вежбе.
Могући наследници Ламбрехтове су Ева Хогл, савезни комесар за оружане снаге, Хубертус Хајл, савезни министар рада, Волфганг Шмит, министар за специјалне послове немачке, Ларс Клингбајл, копредседавајући СПД или Зимтје Мелер, државни секретар у Министарству одбране (сви из СПД).
Полицајци заглављени у блату током еколошког протеста - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2023
МУЛТИМЕДИЈА
Полицајци заглављени у блату током протеста против рушења немачког села /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала