- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американац преко фудбала финансира украјинску војску?!

© AFP 2023 / GLYN KIRKТод Бели
Тод Бели - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2023
Пратите нас
Шокантан трансфер украјинског фудбалера Михајла Мудрика из Шахтјора у Челси вредан је 100 милиона евра, а потпуно невероватно делује чињеница да је лондонски клуб „украо“ играча ривалском Арсеналу тиме што му је дуплирао плату, а део новца од трансфера ће бити упућен украјинској војсци?!
Мудрик је месецима уназад био на мети Арсенала, договор је практично постигнут, али се у последњем моменту појавио Челси, на челу са власницима из Америке који су одлучили да повећају понуду и уђу у трку за потпис.
Одговоран за овакав потез је Тод Бели, амерички бизнисмен коме су санкције уведене руском бизнисмену и доскорашњем власнику Челсија Роману Абрамовичу омогућиле да оствари идеју пласирану још 2019.
Бели је купио Челси од Абрамовича и одмах је кренуо у расипање, потрошивши чак 400 милиона евра за трансфере играча од свог доласка у клуб.
Последњи у низу шокантних трансфера је посао у ком је Мудрик стигао у Лондон, а потпуно невероватно звучи и изјава председника Шахтјора за који је досад наступао млади Украјинац.

„Донираћу 25 милиона евра од трансфера нашим војницима и новац ће бити употребљен да се покрију различите потребе“, рекао је Ринат Ахметов.

Званично, трансфер Мудрика износи 70 милиона евра, најављено је да ће 30 милиона бити додато ако млади играч успе да оствари зацртане циљеве, али је и та сума превелика с обзиром на то да је његова тржишна вредност износила 40 милиона евра.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала