- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизанова пета „стотка“ и рекорд у режији Смаилагића

© Фото : АБА лига - СЦ ДербиАлен Смаилагић и Жељко Обрадовић - КК Партизан
Ален Смаилагић и Жељко Обрадовић - КК Партизан - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2023
Пратите нас
Кошаркаши Партизана уписали су нову, рекордну, победу у регионалном такмичењу. Пред око 5.000 гледалаца у Арени црно-бели су демолирали „фењераша“, екипу МЗТ из Скопља са 53 поена разлике - 120:67 (29:15, 25:19, 30:17, 36:16).
Пети пут у сезони црно-бели су убацили преко сто поена противнику, а главну ролу поново је имао високи Ален Смаилагић који је доминирао са 24 поена и седам скокова.
Македонци су од старта били у резултатском заостатку, а предност Партизана само је расла из четвртине у четвртину на крају до највећих 53 поена разлике - што је најефикаснија утакмица црно-белих у АБА лиги у историји такмичења.
Већ на половини последње четвртине црно-бели су прешли границу од 100 поена, али се нису заустављали. Све им је вечерас улазило у кош, за тројке су пуцали 13/17 и на крају згромили нејаке госте.
Поред Смаилагића, Алекса Аврамовић је постигао 18 поена, док је Тристан Вукчевић додао 13. Јам Мадар је убацио 14, а сви играчи црно-белих су се уписали на овом мечу.
Жељко Обрадовић је искористио овај меч да одмори своје најбоље играче, па је уз Лесора капитен Пантер играо тек четири и по минута, а Зек Ледеј је био у игри непуних 11.
Пласман обезедио Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала