- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин скренуо пажњу Ердогану на лицемерје власти у Кијеву

© Sputnik / Sergey Guneev / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган
Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2023
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин разговарао је телефоном са турским колегом Реџепом Тајипом Ердоганом, саопштио је Кремљ.

"Председник Русије Владимир Путин разговарао је телефоном са председником републике Турске Реџепом Тајипом Ердоганом. Настављена је размена мишљења о ситуацији око Украјине. Конкретно, о иницијативи турске стране - узимајући у обзир недавне контакте у Анкари комесара Русије и Украјине за људска права, биће покренуто питање размене заробљеника, пре свега рањених", наводи се у саопштењу.

Председник Русије скренуо је пажњу турском колеги на деструктивну политику Кијева, која се ослањала на интензивирање борби "уз подршку западних спонзора који повећавају обим испорука наоружања и војне опреме“.
Пример лицемерне политике Кијева било је одбијање предлога о прекиду ватре за период православног Божића, истакли су у Кремљу.
Шефови држава размотрили су напредак у имплементацији споразума о житу. Поред тога, председници су разговарали о Сирији, а такође су потврдили намеру да развијају сарадњу две земље, укључујући и пројекат гасног чворишта.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала