- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Биће то велике породице, радићемо и забављати се: Како ће некретнине изгледати за 20 година

CC0 / Pixabay / Кућа у изградњи
Кућа у изградњи - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
Пратите нас
Технолошки и демографски трендови промениће се у наредних 20 година, а то ће довести и до промена на тржишту некретнина које су проузроковане другачијим начином живота.
Ким Полицер из управе фондова „Фиделити“ је сигурна да ће у употреби бити вишегенерацијске куће и вишенаменске некретнине.
Тренд који је, по њеним речима у порасту јесте међугенерацијско живљење. Више генерација људи различитих животних група међусобно ће се подржавати у једном дому. На пример, пензионери ће бринути о деци запослених родитеља, док ће они заузврат преузети куповину за старије особе, каже Полицерова, пише Индикатор.ба.
Према њеним речима, посебне апликације би могле да помогну у успостављању таквих контаката.
Осим тога, вишенаменска некретнина кроз 20 година могла би да буде сасвим нормална ствар. Људи би тада радили, живели, дружили се, бавили рекреативним активностима.
Према њеним речима, комбинација канцеларије, сала за састанке, велнеса, бриге за децу и породични живот би 2039. могла да буде нормална колико и данас додатни посао.
Усмереност на одрживе теме вероватно ће се значајно повећати у следећих 20 година. На пример, нулте енергије се могу у потпуности успоставити до 2039. године. Тада би се производило онолико енергије колико све троши. Поред тога, иновативне енергетске технологије могле би да учинеда канцеларијске и стамбене зграде постану електране које производе више енергије него што троше, пише Полицерова у „ДАС Инвестменту“.
Вишак електричне енергије тада се може донирати школама, болницама или другим установама путем блокчејн технологије. Други тренд који Полицерова сматра могућим су паметни градови, пренео је „Инвеститор“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала