- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Глас из Атине: „Део навијача звижди Радоњићу – замерају му и лош енглески“

© Sputnik / Лола ЂорђевићТренер Црвене звезде Дејан Радоњић
Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
Пратите нас
Тренер Панатинаикоса Дејан Радоњић нашао се на вербалном удару хулигана атинског клуба после меча са Арисом, а све након лоших резултата. Зато смо контактирали извор из нама комшијске земље који нам је објаснио каква је тренутна Радоњићева ситуација у клубу из Атине.
Извор истиче да се према његовим сазнањима напад о ком су писали грчки медији стварно и догодио, као и да постоји један део навијача Панатинаикоса који није задовољан радом црногорског стручњака.

„У последњој утакмици у Евролиги против Макабија мали део навијача Панатинаикоса звиждао је Радоњићу пред почетак меча. Генерално говорећи, један део навијача Панатинаикоса види Дејана као разлог због ког се тим мучи ове сезоне. Мисле, на пример, да постоји лоша комуникација њега и играча због недовољно доброг енглеског језика. Види се то делом и на конференцијама за медије. Као да не успева да се изрази у потпуности на енглеском језику“, каже нам извор из Грчке.

Важан показатељ да нешто није у реду било је и довођење у тим Двејна Бејкона.
„Дејан га није желео у ростеру. Рекао је то јасно на конференцији за медије, да Бејкон није био тип играча каквог жели. Рекао је да жели појачање на позицији четири. А после тешког пораза од Албе, Панатинаикос је... објавио да је довео Бејкона! Била је то инцијатива власника Јанакопулоса“.
Недостајало је Радоњићу и да га мало Фортуна погледа на старту мандата.
„Сви знају од старта сезоне да Панатинаикос гледа појачања на позицији четири. Али, никада га нису довели! Има проблем и са лошом формом играча као што је Папајанис, као и Григонис. Радоњић баш није имао среће са повредом Нејта Волтерса, па је сада обавезан да игра само са Парисом Лијем на позицији плејмејкера. А, у међувремену игра против једног од најбољих тимова Олимпијакоса последњих година. Тако да, можете да замислите каква је то позиција, није му лако“, истиче Спутњиков извор из Грчке.
Делује да се Радоњић мучи у Атини, а ако је истина да му енглески не иде најбоље, онда га мучи сличан проблем као што је то раније био случај са још једним црногорским тренером Душком Вујошевићем.
Спутњиков извор из Грчке наводи још један занимљив податак...

Наиме, после одласка Жељка Обрадовића из Панатинаикоса, само су Аргирис Педулакис и Ћави Пасквал одрадили целу сезону. Сви остали су добили отказе после непуне сезоне, а све је оркестирао наравно власник Јанакопулос. Међу онима који су рано напустили клуб су и легенда српске кошарке Александар Ђорђевић као и садашњи тренер Црвене звезде Душко Ивановић.

Колико ће Радоњић још бити на клупи Зелених?
Са атмосфером око клуба и традиционално врло незгодним власником Јанакопулосом никоме није лако. Тешко је било шта предвидети.
Факундо Кампацо - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
СПОРТ
Кампацо није „помилован“, ништа од Евролиге до марта
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала