- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Бећировић нема мандат да говори у име "већинске БиХ"

© YouTube/RTRS vijesti, snimak sa ekranaМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Денис Бећировић нема мандат да говори у име, како сам каже, већинске БиХ, јер је он само бошњачки члан Председништва или једна трећина политичке воље у БиХ, а 49 одсто БиХ се залаже за неутралан приступ према сукобу у Украјини.
"Уместо да се избори за властити политички израз, и Бећировић бира да се придружи антируској хистерији у тренутку док САД признају да су у БиХ убациле 80 милиона за сузбијање тзв. руског утицаја. Питам се како се зове то што раде САД и зашто бошњачка политичка елита упорно жмури на свакодневно америчко мешање у унутрашње ствари БиХ, али и питања која се тичу њене спољне политике", истакао је Додик.
На питање Срне да прокоментарише изјаву Бећировића да се, како каже, већинска и демократска БиХ ограђује од Додикове деструктивне политике и да додела одликовања руском председнику Владимиру Путину није огледало БиХ, председник Српске је поручио да је Република Српска, а не БиХ, доделила орден председнику Руске Федерације Владимиру Путину и да не зна што би се ико, па и Бећировић ограђивао од тога.
"Ми нисмо ни рекли да је то орден у име БиХ, и што је најважније отворено смо урадили шта смо сматрали да треба. Орден руском председнику нема никакве везе са сукобом у Украјини, већ има искључиво везе са принципијелном руском политиком према Дејтонском споразуму", нагласио је Додик и напоменуо да Република Српска не тргује тајно са Русима, нити склапа тајне трговинске уговоре.
Што се тиче Бећировићеве приче о НАТО и чланству БиХ у том савезу, Додик је рекао да и Бећировић зна да од тога нема ништа све док се пита Република Српска, а пита се и питаће се, преноси РТРС.
Босна и Херцеговина  - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2023
РЕГИОН
Кабинет председавајућег Председништва БиХ: Посета бошњачког члана седишту НАТО савеза индивидуална
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала