- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Грета Тунберг пуштена из притвора након провере идентитета

© AP Photo / Michael ProbstГрета Тунберг
Грета Тунберг - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
Пратите нас
Климатска активисткиња Грета Тунберг пуштена је данас на слободу, након што је, заједно са другим активистима, задржана у притвору током протеста против рушења једног села у Немачкој ради проширења рудника угља, саопштила је полиција.
Како наводи полиција, Тунберг је пуштена на слободу након провере идентитета, преноси Ројтерс.
Тунбергова, која се придружила протестима у петак, виђена је након привођења док је седела у великом полицијском аутобусу, пренео је Ројтерс.
„Грета Тунберг била је део групе активиста који су појурили ка платформи, након чега је била заустављена и одведена на проверу идентитета“, рекао је портпарол полиције Ахена.
Из полиције је за Би-Би-Си речено да Тунбергова није ухапшена и да ће бити пуштена након што се изврши провера њеног идентитета. Додали су да ће и остали демонстранти који су приведени, након провере идентитета, бити пуштени без подизања оптужнице, пренео је Танјуг.
Тунберг, 20-годишња шведска климатска активисткиња, од прошлог петка се више пута појављивала на протесту у региону Лицерата, између Ахена и Дизелдорфа, након одлуке да у том селу почне ископавање лигнита.
„Једноставно не можемо да прихватимо да је енергетској компанији РВЕ дозвољено да склапа послове са немачком владом и тиме угрожава животе безброј људи“, рекла је Тунбергова.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала