- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Истина га коштала функције: Главни пропагандиста Кијева дао отказ

CC BY 4.0 / Office of the President of Ukraine / Oleksiy Arestovych (24-02-2022)Саветник шефа канцеларије председника Украјине Алексеј Арестович
Саветник шефа канцеларије председника Украјине Алексеј Арестович - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
Пратите нас
Кабинет председника Украјине прихватио је захтев Алексеја Арестовича да буде разрешен дужности спољног саветника, саопштио је портпарол председника Сергеј Никифоров, пише "Украјинска правда".
Арестович се нашао у центру скандала након тврдње да су украјинске снаге ПВО обориле ракету која је затим пала на стамбену зграду у Дњепру. После тога, саветник се неколико пута извинио због саопштавања "непроверених информација".
„Искрено се извињавам жртвама и њиховим рођацима, становницима Дњепра и свима који су дубоко повређени мојом преурањеном погрешном верзијом“, написао је Арестович на свом Телеграм каналу, истичући да је направио „озбиљну грешку“.
Упркос извињењима, настављене су жестоке критике на његов рачун - испао је из пропагандног калупа Кијева. Градоначелник Дњепра Борис Филатов позвао је Савет безбедности Украјине и украјинску контраобавештајну службу да „реагују” на изјаве Арестовича.
„Од првог дана рата говорио сам да је Арестович нарцисоидна стока која прича бљувотине“, написао је Филатов на Телеграму. А командант Ваздухопловства Оружаних снага Украјине Николај Олешчук рекао је да „у Оружаним снагама Украјине нема ватреног оружја способног да обори ову врсту пројектила“.
Алексеј Арестович је био гласноговорник украјинских власти од почетка специјалне војне операције.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала