- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Митрополит Јоаникије: Руси никада нијесу подривали Црну Гору

© Sputnik / Лола ЂорђевићМитрополит Јоаникије
Митрополит Јоаникије - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
Пратите нас
Митрополит црногорско-приморски Јоаникије служио је данас у манастиру Светих архангела на Михољској Превлаци код Тивта, и том приликом је поручио да су обичне “лажи и петљавине” да су Руси подривали Црну Гору.
Митрополит је, како је пренио портал Митрополије, у чин расе и камилавке замонашио послушницу Фотинију, давши јој име Меланија по преподобној Меланији старијој.
Јоаникије је новој монахињи Меланији честитао монашење, рекавши да је она дошла из Русије и да се овдје дуго припремала за овај чин.
“Дошла је из руске земље, не да се бави политиком као што сад цијело вријеме трабуњају и лупетају како сваки Рус који дође овдје шири ‘малигни руски утицај’ и да се бави политиком и да подрива Црну Гору. Кад су то Руси подривали Црну Гору? То никада није било. И то су обичне лажи и петљавине. Ради се о нечем другом, а ви сви добро знате о чему се ради. Него нећемо сад о томе, наше је да се Богу молимо, али хоћемо да кажемо да нијесмо имбецили и идиоти, па да не знамо о чему се ради”, закључио је митрополит.
Митрополит црногорско приморски г. Јоаникије у недјељу, 15. јануара, на празник Светог Серафима Саровског, освештао је новосаграђену цркву посвећену овом светитељу на Драгаљу, гдје је и служио свету литургију.
На свечаности је присуствовао и амбасадор Руске Федерације у Црној Гори, Владислав Маслеников, што је аутоматски сигнализирало узбуну у антисрпским и антицрквеним редовима.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала