- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокићева псовка је имала друго значење – и млади ас то зна: „Свако мора да прође кроз своје муке“

© AP Photo / David ZalubowskiБол Бол
Бол Бол - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
Пратите нас
Никола Јокић, двоструки најбољи кошаркаш света, погодио је тројку за победу Денвера над Орландом, али је америчку јавност више занимала псовка коју је упутио бившем саиграчу, сину легендарног Манутеа Бола, Болу Болу.
Јокић је у последњем нападу Денвера „нацртао“ акцију, натерао је све саиграче да оду до чеоне линије и потом одиграо акцију са Џамалом Марејем из које је погодио тројку за победу своје екипе.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2023
СПОРТ
Јокићева магија против Орланда – тројка за победу и „експлозију“ читаве дворане
Уз Јокића, меч је обележио и млади Бол Бол, некадашњи играч Денвера који се није либио да се залети на бившег тимског колегу и закуца, а за 18 минута на терену убацио је 17 поена.
Јокић је на то имао коментар у свом шаљивом стилу.
„Рекао сам да ћу га „сј...“ ако још једном закуца преко мене“, открио је Јокић на конференцији за медије после меча.
Наравно, медији у Америци, али и у Србији су на већ традиционалан таблоидни начин усмерили пажњу само на псовку, а не на контекст целе приче – важно је, ипак, да је Бол Бол разумео о чему се ради.
„Много сам научио од гледања како игра Јокић и то је велика ствар за мене“, рекао је млади центар.
Он је требало да буде пројекат Денвера, али није успео да се довољно докаже и у трејду је отишао у Орландо. Сада је свестан да је и сам крив за то.
„Нисам се довољно трудио, осећам да је требало да радим много више. Али, то је цена младости, то је једна ствар коју сам научио да треба много радити јер ствари неће саме радити за тебе. Све у свему, мислим да ми је време у Денверу донело много тога, и на терену и ван њега, али мислим да свако мора да прође кроз неке своје муке“, навео је Бол.
Речи хвале за младог играча имао је и његов бивши ментор, тренер Денвера Мајк Мелоун.
„Ја навијам за њега! Он има спектакуларну сезону, сигурно је кандидат за награду за играча који је највише напредовао. Срећан сам што је нашао место за себе где може има право на грешку и где може да напредује“, истакао је Мелоун.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала