- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Новаку трофеј може да одузме само аустралијска влада“ – српски ас је већ одушевио Виландера

© AP Photo / Aaron FavilaНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
Пратите нас
После победе Новака Ђоковића у првом колу Аустралијан опена, није одушевљена била само публика већ и тениски стручњаци, међу којима је био и Матс Виландер који је хвалећи српског аса истакао да он игра као да нико не може да му одузме титулу.
Новак Ђоковић у три сета елиминисао је Роберта Карваљеса Баену, шпанског тенисера, а аустралијска публика тријумф је дочекала уз овације.
Меч је коментарисао и Матс Виландер, који је био нарочито фасциниран Новаковом игром у трећем сету због ког је рекао да мисли да Новаку нико не може да одузме титулу ове године.
„Новаку трофеј у Аустралији може да одузме само аустралијска влада“ рекао је Виландер алудирајући на сраман третман који је српски тенисер доживео претходне сезоне.
Виландер није могао, а да не пита Ђоковића о томе како је изгледао његов повратак у Аустралију после депортације и да ли је осетио нервозу при изласку на терен.
„Било је другачије, нервознији сам био пре меча са Кирјосем пре неколико дана. То је био први повратак на Род Лејвер арену, надао сам се добром дочеку, али добио сам више него што сам сањао. После свега што се десило у претходних 12 месеци људи су били невероватни према мени, посебно српска заједница. Веома сам захвалан“, рекао је Новак.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
СПОРТ
Емотивна веза Новака и Аустралије: Да могу да бирам место и време, увек бих играо у Мелбурну
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала