- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Председник Вијетнама поднео оставку

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаНгујен Суен Фук
Нгујен Суен Фук - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
Пратите нас
Председник Вијетнама Нгујен Суен Фук поднео је оставку, прихватајући одговорност за прекршаје које су починили његови подређени, објавила је данас званична државна новинска агенција.
Фук (68), бивши премијер Вијетнама, био је председник те државе од 2021. године, са мандатом од пет година, наводи вијетнамска новинска агенција, додајући да ће он после оставке отићи у пензију.
Како се додаје, Нгујен Суен Фук прихватио је политичку одговорност за прекршаје које су начинили његови потчињени, двојица потпредседника владе и три министра, што је имало озбиљне последице, а министри и многи чиновници због тога су кривично одговарали.
Вијетнамска агенција је објавила, позивајући се на Централни комитет Комунистичке партије, да је Фук поднео молбу за разрешење дужности „потпуно свестан своје одговорности пред партијом и народом“.
Он је поднео оставке и на место члана Политбироа Комунистичке партије Вијетнама и председника Савета националне одбране.
Фукову оставку треба да одобри Народна скупштина, а ванредна седница парламента, како је најављено, биће одржана ове седмице.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала