- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин наредио контролу извоза жита: Спречите да све оде у иностранство

© Sputnik / Alexey Malgavko / Уђи у базу фотографијаПшеница
Пшеница  - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин изјавио је да је потребно контролисати обим извоза жита из земље јер су неопходне стабилне резерве на домаћем тржишту.
„Не треба дозволити да се све изнесе у иностранство. Упркос свим логистичким ограничењима која се односе и на транспорт и осигурање, извоз ће кренути да се повећава. И већ је дошло до тога. Стога су нам потребне резерве“, рекао је Путин.
Он је уједно скренуо пажњу на то да је немогуће прогнозирати „резултате рада пољопривреде у 2023. години“.
„Погледајте шта се дешава: у Европи је топло, а у Туркменистану је минус 25, данас сам разговарао са председником те земље. У Узбекистану је минус 23. Шта ће бити код нас? Не можемо са сигурношћу да кажемо. Апсолутно су нам потребне стабилне резерве. То морамо да сачувамо“, истакао је руски лидер.
Истовремено, Министарство финансија САД саопштило је да су укинуте антируске санкције за производе пољопривредне и медицинске намене. Конкретно, дозвољавају се трансакције које имају везе са производњом, продајом, транспортом или испоруком пољопривредних производа, пољопривредне опреме, лекова, медицинске опреме са деловима и ажурирањем софтвера за њу.
Шта су се договорили Путин и Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2023
РУСИЈА
Путин Ердогану: Послаћу жито сиромашним земљама бесплатно
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала