- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Русија: Украјина се налази на ивици међуверског сукоба каквог савремена Европа још није видела

© МИД РФ / Уђи у базу фотографијаСедница Савета безбедности УН
Седница Савета безбедности УН - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
Пратите нас
Украјина се због акција Кијева против Украјинске православне цркве нашла на ивици међуконфесионалног сукоба, каквог савремена Европа још није видела, саопштио је на седници Савета безбедности УН стални представник Русије при међународној организацији Василиј Небензја, посвећеној репресијама против канонске цркве у Украјини.
"Наредни правац репресивне политике Кијева постао је рат против канонске Украјинске православне цркве. Украјина се нашла на ивици међуверског сукоба великих размера, какав историја модерне Европе још није видела. Треба подсетити да су украјинске власти, уз подршку западних покровитеља, одавно кренуле да подривају канонску Украјинску православну цркве. Као што сте чули од митрополита Антонија, сада се народу насилно намеће расколничка црква Украјине, вештачки створене 2018. године, која се покорава власти“, рекао је он.
Небензја је истакао да канонска Украјинска православна црква није потчињена Русији, ма колико се кијевске власти трудиле да докажу супротно.
"У оваквој ситуацији, разумљиво нам је саопштење Украјинске православне цркве које кружи друштвеним мрежама да она није тражила од нас да одржимо данашњи састанак нити нас је овластила да говоримо у име УПЦ у УН. То је заиста тако. Нико нам није дошао са таквим захтевом из Украјине или Украјинске православне цркве. Ми не говоримо у име УПЦ“, истакао је руски дипломата.
Он је саопштио да Русија неће трпети формирање антихришћанске, русофобичне и мизантропске диктатуре у Украјини.
„Трендови ка формирању ауторитаризма и диктатуре у Украјини почели су много пре специјалне воне операције. Ове акције кијевског режима директно прете последицама по мир и безбедност“, закључио је Небензја.
Руски митрополит Антоније - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
Специјална операција у Украјини
Митрополит Руске православне цркве први пут у историји говорио у СБ УН
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала