- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Укидају се високе цене роминга у ЕУ за земље Западног Балкана

© Sputnik / Лола ЂорђевићКуцање порука на телефону
Куцање порука на телефону - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
Пратите нас
Споразум о ромингу, према ком ће грађани земаља Западног Балкана, међу којима и Србије, плаћати цене разговора и коришћења мобилног интернета у ЕУ као у својим земљама, заживеће ове године, тврди хрватски саборски заступник Бојан Главашевић.
Главашевић, који је ту информацију објавио на Твитеру, тврди да је споразум близу реализације.
„Данас је у Сабору одржан одбор за европске послове, на којем је државни секретар Андреја Метелко Згомбић рекла да је главни споразум већ потписан, али треба потписати још пар мањих споразума. На питање кад би то требало да се реализује, односно ступи на снагу, рекла је - ове године“, рекао је Главашевић за хрватске медије, додајући да политичка воља за такав споразум постоји већ неко време.
У споразум би, према Главашевићевим речима, требало да буду укључене све земље Западног Балкана (Србија, Македонија, БиХ...) које су на било који начин укључене у процес приступања Европској унији.
„То је део шире идеје о приступном процесу. На томе се радило још док је Хрватска председавала Европском унијом. Идеја је била да се направи модификовани приступни процес, односно да кад земље задовоље одређене критеријуме, њихови грађани већ могу да уживају неке бенефите и пре уласка у Унију“, рекао је Главашевић.
На питање на које ће се све цене односити споразум, односно ради ли се и о телефонским разговорима и интернету, Главашевић је одговорио потврдно.
„Али, биће ту и заштитна клаузула, која ће спречити да нпр. неко из Хрватске узме претплату у Србији па плаћа по нижим, дампиншким ценама“, рекао је Главашевић за хрватски портал Индекс.
мобилни телефони - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
ЕКОНОМИЈА
Потписан споразум: ЕУ и земље Западног Балкана смањују цену роминга
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала