- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Брајан Волш пред судом: Тужиоци тврде да је раскомадао тело своје супруге Ане

© AP Photo / Greg Derr/The Patriot LedgerБрајан Волш
Брајан Волш - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
Пратите нас
Брајан Волш, супруг нестале Београђанке Ане Волш, оптужен је за њено убиство. Према писању америчких медија, тужиоци га терете да је раскомадао тело супруге и затим га се решио.
Брајан Волш оптужен је за убиство своје супруге Ане Волш која је нестала 1. јануара.
Она је рано ујутру требало да оде на бостонски аеродром "Логан" и одатле отпутује у Вашингтон због посла.
Полиција је трагала за њом више од недељу дана, иако је њен муж у почетку рекао да није виђена од Нове године.
Да подсетимо, супруг нестале Београђанке је од раније у притвору због наводног обмањивања полиције која за Аном трага од 4. јануара, када су њен нестанак пријавиле колеге из Вашингтона. Он се изјаснио да није крив.
Истражитељи су пронашли крв и крвави нож у подруму куће породице Волш, а, између осталог, претражили су контејнер за смеће у стамбеном комплексу где живи мајка Брајана Волша. Пронашли су, како је тужитељка рекла, 10 кеса за смеће са предметима умрљаним крвљу. Ту су били теписи, Анин вакцинални картон против ковида – 19, тестера за метал, секира.

Шта је све гуглао Брајан Волш

На изношењу детаља истраге, тужитељка је рекла да је Волш гуглао на ајпеду свог сина (са Аном има три дечака, од две, четири и шест година) колико телу треба да се распадне, да ли се успорава распад у пластичној кеси…
Такође, гуглао је да ли може да се оптужи за убиство без тела. Такође је 27. децембра гуглао која је најбоља држава за мушкарца да се разведе.
Гуглао је и колико времена је потребно да тело почне да одаје непријатан мирис. Колико времена треба да протекне од нечијег нестанка како би се наследила његова имовина, такође је гуглао. А претраживао је и шта се дешава кад делове тела потопите у амонијак. Такође гуглао је колико ДНК може да остане на некој површини.
На депонији и у контејнерима који се налазе у близини зграде у којој живи Брајанова мајка Дајана, пронађени су предмети који су такође предмет истраге.
Брајан Волш је, иначе, на условној казни и носи наруквицу за праћење због продаје лажних слика Ендија Ворхола 2016. године. Истрага је утврдила и да је прекршио ту условну казну, због које није могао да оде и са супругом живи у Вашингтону.
У ноћи у којој је нестала, Ана је требало да отпутује у Вашингтон где је радила у агенцији за некретнине, а где Волшови имају и кућу.
Ана Волш, девојачко презиме Љубичић, рођена је и одрасла у Београду, а 2005. је отишла у Сједињене Америчке Државе.
Са Брајаном Волшом има троје деце, старости од две до шест година. Бригу о њима тренутно воде социјалне службе, а Анини пријатељи покушавају да добију дозволу да се деца пребаце у кућу једног од пријатеља.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала