- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковићу следи „егзотика“ – палицу је заменио рекетом и „не зна шта га чека“

© AFP 2023Енцо Куако
Енцо Куако - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић наставља поход ка 10. трофеју Аустралијан опена, а у другој рунди састаће се против не баш тако познатог Француза Енца Куакоа. Ко је заправо Нолетов наредни ривал на првом Гренд слему у сезони?
Иако Куако игра под заставом Француске, заправо се ради о момку који је рођен ни мање ни више него на Маурицијусу. Игра десном руком, а бекхенд му је дворучни. До сада није баш правио неке завидне резултате, а највећи успеси на Гренд слемовима су му били проласци у друго коло Ролан Гароса и баш Аустралијан опена ове године.
Почео је да игра тенис са пет година и преселио се у Париз као јуниор са идејом да се тениски развија. Одабрао је тенис испред голфа у ком је такође био талентован. И није погрешио.
Занимљиво је да има добар бекхенд, па нема сумње да ће Новак на то посебно обратити пажњу.
Такође, треба рећи да ће ово бити први сусрет Ђоковића и Куакоа, тако да је Нолетов тим за припрему мечева имао сигурно пуне руке посла.
Ипак, зна се коме ће припасти већа част.
„Веома сам узбуђен, играти против Новака Ђоковића је остварење сна за сваког играча. Не знамо још колико дуго ће бити на туру, али сигуран сам да има још много година у резервоару", изјавио је француски тенисер, са пореклом с Маурицијуса.
Ђоковић и Куако састаће се у четвртак од девет сати по нашем времену и отвориће вечерњи програм у Род Лејвер арени.

„Како да му се супроставим? Немам појма, о томе ћу мислити сутра“, рекао је Куако, 191. тенисер света, после победе против Уга Делијена из Боливије 6:4, 7:5, 6:0 којом се квалификовао за судар са, по многима, најбољим играчем свих времена.

Куако је до сад само два пута играо против играча из ТОП 10 светског тениса и поражен је од Џона Изнера и од Пабла Карења Бусте.
Иако је Куако са 16 година био шампион Европе, јасно је ко ће бити апсолутни фаворит.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
СПОРТ
Америчка легенда не сумња у Новака: „Повреда неће бити проблем“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала