- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Рат ће се једном завршити, а Русија ће одбранити истину

© Sputnik / Павел Бедняков / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
Пратите нас
Борбена дејства због планиране агресије Запада на Русију једног дана ће се завршити, а Москва ће одбранити истину, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров на годишњој конференцији за новинаре.

„Једног дана ће се овај рат завршити. А ми ћемо свеједно одбранити своју истину. А како ће се даље живети, још не могу да замислим, све ће зависити од закључака које донесе Европа“, истакао је министар, говорећи о ставу европских земаља у вези са догађајима у Украјини.

Одговарајући на питање шта је била најтрагичнија реч у протеклој години, Лавров је одговорио да је то била реч „рат“, али да дејства Русије представљају одговор на хибридни рат који је покренуо Запад.
„Реч ‘рат’. Не плашим се да ово кажем, јер оно што се дешава представља наш одговор, који је, како је рекао председник (Русије Владимир Путин), можда требало учинити нешто раније, али је управо то одговор и он није закаснио ─ то је важно, на хибридни рат који је покренут против нас и под чијим слоганом Запад сада промовише своју агенду у различитим варијацијама“.
Према његовим речима, цео свет треба да чује реч „победа“ која даје наду.
„Реч која даје наду је ‘победа’. Мислим да он (свет) треба да чује реч ‘победа’. Они који желе да чују реч ‘преговори’, нажалост, сами не желе те преговоре и на сваки могући начин манипулишу овим термином како би се овај рат против Русије што више одуговлачио“, закључио је он.
„Ми смо извукли закључке за себе и, наравно, извлачићемо закључке у односу на оне који су тако брзо услужно подржали агресију на Руску Федерацију“, додао је министар.
Зграда Министарства спољних послова Русије  - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
Специјална операција у Украјини
Лавров: Нема говора о преговорима са Зеленским
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала