Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Ниједан поверљив документ Владе Србије није откривен“: Министарство о узнемирујућим објавама

CC0 / Рixabay / Документи
Документи - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
Пратите нас
Поводом учесталих претњи на друштвеним мрежама по питању информационе безбедности и објава да су компромитовани поверљиви документи Владе Србије и хаковани различити државни сајтови, Министарство информисања и телекомуникација обавештава грађане да су сви подаци јавне управе заштићени, те да ниједан поверљив документ владе није откривен.
Како се наводи у саопштењу министарства, сви подаци од значаја за Србију чувају се у државним дата центрима у Београду и Крагујевцу по највишим техничким и безбедносним стандардима.
Такође, стручне службе Министарства унутрашњих послова, Безбедносно-информационе агенције, Канцеларије за информационе технологије и електронску управу, као и Војске Србије координисано раде и прате све активности.
"Узнемирујуће објаве које се појављују на друштвеним мрежама имају за циљ да заплаше грађане и представљају елемент специјалног рата који се води против наше земље", сматрају у Министарству информисања и телекомуникација.
Министарство позива све запослене у јавној управи да наставе да се придржавају мера информационе безбедности и свих безбедносних препорука руковања са непровереним и сумњивим имејл порукама и интернет сајтовима.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала