- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Велика побуна Глобалног Југа | Нови Спутњик поредак

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаПремијер Индије Нарендра Моди говори на Источном економском форуму у Владивостоку
Премијер Индије Нарендра Моди говори на Источном економском форуму у Владивостоку - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
Пратите нас
”Нови Спутњик поредак” истражује зашто је премијер Индије Нарендра Моди затражио да незападни свет створи нови глобални поредак.
На основу чега премијер Индије самоуверено поручује да ”наше време долази”? По чему се овај поредак у настајању, чију осовину чини сарадња Русије, Кине и Индије, разликује од света доминације колективног Запада? Може ли нови поредак да настане без новог економског поретка, и како ће на то утицати пројекције да ће Кина и Индија бити у прве три економије света до 2030, те да ће Русија бити испред Немачке и Јапана?
Одговоре на ова питања ће у разговору с Николом Врзићем потражити економиста и члан Фискалног савета Бојан Димитријевић и дугогодишњи спољнополитички уредник у Танјугу Борислав Коркоделовић.
Нови Спутњик поредак“ је емисија која анализира најактуелније догађаје из света и региона. Никола Врзић у разговору са својим гостима тумачи турбулентне промене на геополитичкој сцени и тражи место Србије у новом, мултиполарном светском поретку.
Заједнички је реализују Спутњик и Радио Новости. Сада у новом термину – сваке среде.
Велика побуна Глобалног Југа | Нови Спутњик поредак
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала