- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Руска војска ослободила насеље у ДНР, ликвидирано скоро 90 украјинских војника

© Sputnik / Виктор Антонюк / Уђи у базу фотографијаПосада тенка Т-80 Народне милиције ДНР у зони специјалне војне операције
Посада тенка Т-80 Народне милиције ДНР у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
Пратите нас
Јуришни добровољачки одреди уз подршку Оружаних снага Русије ослободили су насеље Сол у Доњецкој Народној Републици. У току претходног дана на овом подручју ликвидирано је скоро 90 украјинских војника, саопштило је руско Министарство одбране.
Министарство додаје да су овом приликом уништена три борбена оклопна возила, четири аутомобила, хаубица „Мста-Б“ и борбено возило ракетног система „град“.
У правцу јужног Доњецка спречени су покушаји Оружаних снага Украјине да нападну до три јуришне групе на подручју три насеља у ДНР. Непријатељ је том приликом изгубио скоро 90 војника, четири борбена оклопна возила, један камионет и седам аутомобила.
Поред тога, на подручју Краматорска уништено је складиште муниције Оружаних снага Украјине за ракетне системе „химарс“ и „град“.
У правцу Купјанска руска војска је ликвидирала преко 60 украјинских војника, оклопни транспортер, два камионета, два аутомобила и један артиљеријски систем М777 америчке производње.
На подручју Красног Лимана непријатељска војска је у току претходна 24 часа изгубила преко 90 војника, борбено возило пешадије и три борбена оклопна возила.
Такође, уништена су два радара за контрабатеријску борбу америчке производње AN/TPQ-50 и AN/TPQ-48, као и радар за откривање и праћење циљева СТ-68.
Оперативно-тактичка авијација, ракетне снаге и артиљерија група снага руске војске за претходна 24 сата нанеле су пораз 76 артиљеријских јединица Оружаних снага Украјине на ватреним положајима, људству и војној опреми у 103 области.
Борбени авиони Ваздушно-космичких снага Русије оборили су на подручју ДНР авион Су-25 Ваздушних снага Украјине.
Средствима ПВО током претходног дана уништено је седам украјинских дронова на подручју ЛНР, а пресретнут је и пројектил система „ољха“ на подручју ДНР.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала