- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Владимир је одбио уцену Немаца – није хтео да „постане“ Украјинац

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаВладимир Сичевој
Владимир Сичевој  - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
Пратите нас
У децембру прошле године Владимир Сичевој се помињао као могуће појачање у тиму фудбалера Црвене звезде, али до реализације посла није дошло. У том периоду је променио и презиме, а сада је откривено да је био уцењиван да узме држављанство Украјине како би остварио трансфер на Запад.
Нападач родом са Крима је био најбољи стрелац руске Премијер лиге играјући за Оренбург, Звезда је то приметила и имала је намеру да га доведе у своје редове.
„Знам за Звезду, желели су да га купе. Контактирани смо, али смо схватили да Владимир не жели да иде, нисмо утицали на то, постоји клаузула у уговору о цени“, рекао је почетком године спортски директор Оренбурга Дмитри Андрејев.
Футбол. РПЛ. Матч Химки - Оренбург - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2022
СПОРТ
Кажу да Звезда хоће руског голгетера, а председник саветује: „Све смо му објаснили“
У међувремену, Сичевој је променио презиме у Писарски, у част свог очуха који га је одгајао и са новим именом је извршио трансфер у екипу Криља Совјетов, вредан 1,35 милиона евра.
Пре тога, руски фудбалер се нашао у ситуацији да су га поједини немачки клубови желели у својим редовима, али под посебним „условима“.
Наиме, од њега је затражено да промени држављанство, да се одрекне руског и прихвати украјинско, које је имао до 2014. године када је Крим припојен Русији.
Он је тада прихватио руско држављанство и сада је одбио да га се одрекне, а у новембру прошле године је одиграо и прву утакмицу за репрезентацију Русије.
Владимир Сичевој, ФК Оренбург - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2022
СПОРТ
Дао гол, па запросио девојку – уместо „њет“ рекла му је „да“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала