- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Алармантна ситуација у Новом Пазару: Механизација и екипе на терену, помаже и војска

Пратите нас
Киша, која не престаје да пада, довела је до пораста водостаја новопазарских река и изливања Рашке те је уведена ванредна одбрана на рекама Рашка и Јошаница на територији Града Новог Пазара.
Због обилних кишних падавина ситуација у Новом Пазару је алармантна, у појединим деловима града дошло је до изливања реке Рашке, Јошанице и Трнавице из речних корита, а Градски штаб за ванредне ситуације и Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова су у сталној координацији. Како јављају из кабинета Градског штаба за ванредне ситуације, расположива механизација је на терену и бројне екипе чине све да помогну у заштити од елементарне непогоде. Уз све поменуто, ангажовано је и додатно људство у циљу спречавања плављења подручја, заштите становништва и њихове имовине.
Рашка се излила на неколоко локација у насељима Селаковац, Луг и код ресторана Саз, рекао је руководилац Одељења за ванредне ситуације Исмаил Дупљак, а Ибар је још увек у границама редовне одбране код вароши Рашке.
Нихат Бишевац, градоначелник Новог Пазара, обилази терен са члановима Градског штаба за ванредне ситуације и за Спутњик говори како је све што је у људској моћу учињено у циљу санирања ситуације.
Тренутна ситуација је да у рекама Јошаници и Трнавици смањује водостај, док је Рашка још увек у порасту. Екипе јавних комуналних предузећа и приватни субјекти су на терену и гледају да спрече што већу штету.
Бишевац напомиње и да је на превенцији оваквих ситуација учињено све што је потребно, али да се читаво подручје суочава са ванредно великим падавинама.
За ова два наредна дана су најављене падавине тако да ћемо пратити ситуцију. Лакше је сад јер има више екипа на реци Рашки. Ту су поред војске и јавна комунална предузећа, штаб за ванредне ситуације, ватрогасна служба и привредни субјекти који се ангажују приликом временских непогода, а укључили су се и грађани, рекао је Бишевац за Спутњик.

Саопштење Градског штаба за ванредне ситуације

„Одлуком Градског штаба за ванредне ситуације, на територији Новог Пазара проглашена је ванредна ситуација. Штаб апелује на грађане да избегавају кретање и задржавање у близини река и других водотокова, као и да не прелазе преко импровизованих мостова. Обавештавају се ученици средњих школа на територији Новог Пазара, који живе у угроженим подручјима , да се ослобађају обавезе доласка на наставу у току друге смене“, стоји у саопштењу за медије Градског штаба за ванредне ситуације.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала