- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бела кућа увређена због изјаве Лаврова

© AP Photo / Susan WalshБела кућа
Бела кућа - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
Пратите нас
Бела кућа је назвала „увредљивим“, „смешним“ и „апсурдним“ изјаве руског министра спољних послова Сергеја Лаврова, који је циљ западне политике назвао „коначним решењем руског питања“ и упоредио га са покушајима лидера нацистичке Немачке Адолфа Хитлера да уништи Јевреје у Европи.
„Прва реакција је – како се усуђује да упореди било шта са холокаустом, било шта, а да не говоримо о рату (у Украјини) који су сами започели“, рекао је на брифингу координатор за стратешке комуникације у Савету за националну безбедност САД Џон Кирби.
„То је... тако апсурдно. Не заслужује одговор“, рекао је Кирби.
Према његовим речима, покушаји да се САД упореде са Хитлером и холокаустом „заиста су увредљиви“. Он је додао да је „смешна“ изјава да западне земље „угрожавају право Русије на постојање“.
Лавров је на конференцији за новинаре у Москви изјавио да су, баш као и Наполеон и Хитлер, САД саставиле антируску коалицију и „преко Украјине посредно ратују против наше земље са истим задатком – коначним решењем ‘руског питања’ – исто као што је Хитлер желео да коначно реши ‘јеврејско питање’“.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров одговара на питања посланика у Државној думи - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2022
РУСИЈА
Лавров упоредио Америку са Хитлером
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала