Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Драматични призори са севера Косова: Излиле се реке, поплављено на десетине домаћинстава /фото/

© Sputnik / Теодор АнастасијевићИзливање река на северу Косова и Метохије
Изливање река на северу Косова и Метохије - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
Пратите нас
Обилне кише које већ више од 15 сати падају на северу Косова и Метохије изазвале су изливање реке Ибар као и многих мањих речица и поплавиле више десетина домаћинстава на северу Космета.
Борба са бујицама траје од раних јутарњих сати а према речима надлежних све расположиве снаге су на терену и чине све што је у њиховим могућностима, али да су дотоци воде огромни.
Најтежа ситуација је тренутно у месту Жеровница у општини Звечан где је потопљено готово 50 кућа према речима командира ватрогасне станице Звечан Владана Радосављевића.
„Ситуација је тешка јер се са поплавама боримо на читавој територији општине. Излиле су се све реке а највећа опасност прети од Ибра и у наредним данима. Сва механизација је ангажована и службе су на терену, велики број домаћинстава је поплављен “, рекао нам је Радосављевић.
Одрон је блокирао пут који из општине Звечан води до Зубиног Потока па је пут потпуно затворен и тиме је онемогућена саобраћајна комуникација између ова два места. Екипе службе за одржавање путева су на терену и покушавају да пут што пре ставе у функцију.
Одрони су у месту Грабовац довели до прекида у електро снабдевању, а само срећом су избегнуте жртве када је одрон оборио бандере које су пале у дворишта кућа.
Министар унутрашњих послова Братислав Гашић обишао подручја угрожена поплавама - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
СРБИЈА
УЖИВО: Евакуисано 84 људи, Пријепоље без грејања, Гашић обишао поплављена подручја /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала