- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Запад претворио Украјину у платформу за подривање Савезне државе Русије и Белорусије

© МИД РФ / Уђи у базу фотографијаСергеј Лавров
Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
Пратите нас
Колективни Запад је претворио Украјину у платформу за подривање Савезне државе Русије и Белорусије, рекао је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.
„Имамо јединствен став о томе да је колективни Запад практично претворио Украјину у платформу за даље војно-политичко освајање постсовјетског простора, платформу за подривање Савезне државе“, рекао је Лавров на прес конференцији после сусрета са белоруским министром спољних послова.
Према речима Лаврова, Запад подстиче Кијев на стварање директних претњи интересима две земље.
Он је рекао и да се Русија нада да ће на Западу схватити бесперспективност своје политике, али да за сада не види наговештаје здраворазумског размишљања "са те стране барикаде".
"Посебну пажњу смо посветили покушајима Запада да се меша у унутрашње ствари наших земаља, између осталог увођењем незаконитих једностраних ограничавајућих мера чији је циљ како отворено, не устручавајући се, кажу у Вашингтону и ЕУ - подривање наших привреда и унутарполитичке стабилности Русије и Белорусије", рекао је Лавров.
Према његовим речима, тај "блицкриг Запада није успео ни против Русије ни против Белорусије".
Шер руске дипломатије је навео да је на састанку било речи о сарадњи у области контроле наоружања и односима са ЕУ, НАТО и Саветом Европе.
Две земље су потписале Меморандум о јачању биолошке безбедности с циљем превазилажења претњи од трећих држава.
Лавров борави у посети Минску где се састао са белоруским председником Александром Лукашенком а затим га је примио белоруски колега Сергеј Алејник.
Председник Белорусије Александар Лукашенко током састанка са министром спољних послова Русије Сергејем Лавровом у Минску - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
РУСИЈА
Лукашенко: Пропали покушаји да се угуше Русија и Белорусија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала