- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Медведев упозорио на опасност од почетка нуклеарног рата

Нуклеарни рат - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
Пратите нас
Ако нуклеарна држава изгуби конвенционалан, то би могло да испровоцира почетак нуклеарног рата, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев уочи разматрања чланица НАТО-a о испорукама новог тешког наоружања Украјини.
Медведев је на свом Телеграм каналу подсетио да ће сутра у бази НАТО-а „Рамштајн“ високи војни званичници разговарати о новој тактици и стратегији, као и испорукама новог тешког наоружања и система за напад Кијеву.

„И то одмах након форума у Давосу, где су заостале политичке фаце као мантру понављале: ‘Да би се постигао мир, Русија мора да изгуби’. И ниједном од убогих није пало на памет да из овога извуче наредни елементарни закључак: пораз нуклеарне државе у конвенционалном, може да испровоцира почетак нуклеарног рата“, написао је Медведев.

Претходно је генерални секретара Алијансе Јенс Столтенберг изразио наду да ће на састанку контакт групе за подршку Украјини у америчкој бази „Рамштајн“ у Немачкој 20. јануара бити донете одлуке о испорукама Кијеву тешког наоружања.
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
Специјална операција у Украјини
Столтенберг: Победа Русије у Украјини може бити веома опасна
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала