- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

НАТО се нада да ће престићи Русију у масовној производњи муниције

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаРусија, која је ове године испоручила оружје у вредности од шест милијарди долара и истовремено потписала уговоре у вредности од седам милијарди долара, прекинула је употребу долара и СВИФТ-а приликом реализације уговора о испорукама наоружања и прешла је на националне валуте.
Русија, која је ове године испоручила оружје у вредности од шест милијарди долара и истовремено потписала уговоре у вредности од седам милијарди долара, прекинула је употребу долара и СВИФТ-а приликом реализације уговора о испорукама наоружања и прешла је на националне валуте. - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
Пратите нас
НАТО се нада да ће успети да престигне Русију у масовној производњи муниције, изјавио је врховни командант Здружених снага НАТО-а у Европи Кристофер Каволи.

„Рат у Украјини демонстрирао је огромну потрошњу муниције, чак и већу са руске него са украјинске стране. Стога сада сви траже више муниције. Мислим да ми на Западу имамо прилику да у томе престигнемо Русе пошто имамо могућности, новац, способност за повећање обима производње, али то ће захтевати да будемо усредсређени“, рекао је Каволина прес-конференцији у Бриселу након дводневног састанка начелника генералштабова чланица Алијансе и партнерских земаља, укључујући Украјину.

Како је објаснио, процес повећања производње на Западу ће „потрајати“, јер прво политичке власти „треба да донесу одлуку које ће оружје купити, а затим приватни инвеститори треба да уложе средства у нове производне линије“. Међутим, по речима Каволија, након тога ће се тај процес брзо развијати.
Са друге стране, шеф Војног комитета НАТО-а Роб Бауер изјавио је да ће „без обзира на исход рата у Украјини, Русија имати исте амбиције, односно руска претња се неће смањити“.
„Полазимо од тога да ће Русија обновити то што је имала, извући закључке и покушати да побољша оно што има. То ће, вероватно, имати последице по планове НАТО-а“, рекао је Бауер.
По његовим речима, у НАТО верују да ће „процес обнављања и побољшања руског наоружања и војске захтевати три до пет, а можда и од три до 10 година”.
Раније је председник Русије Владимир Путин изјавио да руска одбрамбена индустрија годишње произведе онолико ракета за ПВО колико и сви остали произвођачи у свету што, како је истакао, улива поверење у победу Русије у Украјини.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
Специјална операција у Украјини
Путин објаснио зашто је победа Русије ─ неизбежна
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала