- Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
ЖИВОТ
Занимљивости из земље и света

Подигнута оптужница против Алека Болдвина за убиство из нехата

© AP Photo / Evan AgostiniАлек Болдвин
Алек Болдвин - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
Пратите нас
Тужилац првог судског округа Новог Мексика Мери Кармак-Алтви подигла је данас оптужницу за убиство из нехата против холивудског глумца Алека Болдвина због пуцњаве на снимању филма "Раст" (Руст), у којој је убијена сниматељка Халина Хачинс.
За убиство из нехата подигнута је оптужница и против Хане Гутијерес Рид, која је била задужена за оружје на снимању филма.
Помоћник редитеља Дејвид Холс склопио је нагодбу, према којој је признао немар приликом употребе оружја, навео је тужилац у саопштењу.
"Након темељног прегледа доказа и закона државе Нови Мексико, одлучио сам да има довољно докаа да се поднесе кривична оптужба против Алека Болдвина и осталих чланова екипе Раст", навела је Кармак-Алтви.
Истрага о убиству до којег је дошло у октобру 2021. године трајала је више од годину дана, подсећа Ројтерс.
Током снимања убијена је сниматељка Халина Хачинс, а редитељ Џоел Соуза је рањен, када је сценски пиштољ који је Болдвин користио током пробе у октобру 2021. године испалио прави метак.
Особа која је била задужена за оружје на снимању филма Хана Гутијерез рекла је истражитељима да је проверила оружје и да у њему није било правих метака пре фаталног инцидента.
У тужби, поднетој у фебруару прошле године у Санта Феу против копродуцента и глумца Болдвина, продукцијске компаније, продуцената и других кључних чланова екипе, указивало се на бројна кршења стандарда филмске индустрије.
У тужби која је касније одбачена, наведено је да је продукција "одлучила да ангажује најјефтинију доступну екипу" и да су "свесно ангажовали потпуно неквалификованог сарадника као оружара и помоћног реквизит мајстора".
Породица Халине Хачинс и Алек Болдвин прошле године постигли су нагодбу у тужби против Болдвина и његових сарадника за њену смрт.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала