- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рус у Казахстану напада титулу првака света – у игри два милиона евра

© GIUSEPPE CACACEЈан Непомњашћи
Јан Непомњашћи - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
Пратите нас
Астана ће бити место одржавања меча за светску шаховску круну између Руса Jана Непомњашћија и Кинеза Динг Лирена, наводи се на сајту Међународне шаховске федерације (ФИДЕ).
Турнир, са наградним фондом од два милиона евра, одржаће се од 7. априла до 1. маја. Победник ће добити 60% новчане награде, 40% ће припасти шахисти који заузме друго место.
Борба ће се састојати од 14 партија са класичном контролом времена - 120 минута за 40 потеза, затим 60 минута за 20 потеза и 15 минута за остатак игре уз додатак од 30 секунди за сваки потез, почев од 61. У случају нерешеног резултата после 14 партија, шампион ће бити одређен у тај-брејку у брзопотезном шаху.
Непомњашћи је почетком јула прошле године освојио Турнир кандидата у Мадриду и изборио право да поново игра са актуелним светским шампионом Магнусом Карлсеном ове 2023. године. Касније је Норвежанин саопштио да одбија да игра меч за светску круну. Као резултат свега тога, Непомнњашћи ће имати борбу за титулу са Динг Лиреном, који је био други на турниру кандидата.
Карлсен је четири пута бранио титулу светског првака, последњи пут је победио Непомњачија 2021. године.
Холгер Руне - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
СПОРТ
Данац је Новакова школа – ућуткао је Аустралију на најбољи начин
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала