- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Шта је познато о новом руском електромобилу Е-Нева који се допао Путину

© Sputnik / Григорий СисоевЕлектромобил "Е-Нева"
Електромобил Е-Нева - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
Пратите нас
Обуховска фабрика из Санкт Петербурга представила је нови производ руске аутомобилске индустрије – електромобил-кросовер „Е-Нева“. Нови модел је у среду представљен и руском председнику Владимиру Путину који је у пратњи руског министра индустрије и трговине Дениса Мантурова обишао фабрику.
Електрокросовер „Е-Нева“ дугачак је 4,5 метра, с прикључним предњим погоном. Захваљујући модуларној платформи, аутомобил може да ради као потпуно електрични или хибридни гасно-електрични уређај, односно да се креће уз помоћ гаса или електромотора.
Електромобил може да достигне брзину од 100 километара на сат за 8,5 секунди и да с једном батеријом пређе 463 километра. Код хибридне модификације километража достиже и до 1.000 километара. Просечна брзина возила је 197 километара на сат. Укупан капацитет два електромотора је око 500 коњских снага.
Руски електромобил Нева - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
МУЛТИМЕДИЈА
Путину представљен руски електрични аутомобил "Е-Нева"
Пртљажник овог електромобила има запремину од око 610 литара, a возило је опремљено и мултимедијалним системом с дигиталном командном таблом, пројекционим дисплејом на предњем стаклу и сензорним екраном, чија је дијагонала 15 инча.
За сада нема званичних информација о томе где ће се производити нови електромобил, али највероватније ће, према претпоставкама стручњака, то бити у бившој фабрици „Нисан“ у Санкт Петербургу или у фабрици „Автотор“ у Калињинграду. Очекује се да ће серијска производња аутомобила почети већ током 2024. године.
Председник Русије Владимир Путин је разгледао пробни примерак електромобила-кросовера С-класе „Е-Нева“, који је светло сиве боје, са црним кровом.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала