- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Возови на прузи Београд-Нови Сад поново возе 200 на сат

© Sputnik / Лола ЂорђевићЖелезничка пруга
Железничка пруга - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
Пратите нас
Возови на брзој прузи Београд-Нови Сад, од данас поново саобраћају дуж читаве деонице пројектованом, максималном брзином од 200 километара на сат, у складу са редом вожње.
У јутарњим сатима извођачи радова завршили су машинско регулисање колосека на делу брзе пруге између Бешке и Карловачких Винограда, саопштиле су „Инфраструктуре железнице Србије“.
Тако су, како се наводи, завршене све планиране активности на текућем одржавању, чиме су се стекли услови да брзина возова буде враћена са 160 на максималних 200 километара на сат, како је то пројектовано редом вожње.
Подсетимо, 10. јануара је, из превентивних разлога, на две локације на брзој прузи Београд-Нови Сад брзина возова смањена са 200 на 160 километара на сат.
„Радило се о двоколосечним деоницама Стара Пазова-Инђија и Бешка-Карловачки Виногради, где је брзина возова била смањена за 40 километара на сат, због чега је путовање брзом пругом између Београда и Новог Сада трајало свега три до пет минута дуже“, наводе „Инфраструктуре железница Србије“.
У саопштењу се додаје да су замењени и украдени делови контактне мреже изнад железничке пруге на две локације између Београда и Новог Сада.
„Због крађе осам чврстих тачака контактне мреже, ‘Инфраструктура железница Србије’ је била принуђена да 12. јануара на деоницама брзе пруге Инђија-Бешка и Сремски Карловци-Петроварадин уведе лагане вожње са 20 километара на сат, уместо пројектоване брзине од 200 километара на сат“, додаје се у саопштењу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала