Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Орлић и Боцан-Харченко о билатералним односима, подршци Русије по питању КиМ

© Tanjug / NARODNA SKUPSTINA SRBIJE/ KABINET PREDSEDNIKA NARODNE SKUPSTINEВладимир Орлић и Александар Боцан-Харченко
Владимир Орлић и Александар Боцан-Харченко - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2023
Пратите нас
Председник Народне скупштине Владимир Орлић састао се данас са амбасадором Русије у Србији Александром Боцан-Харченком, с којим је разменио мишљења о билатералним односима и парламентарној сарадњи две земље.
Орлић је захвалио амбасадору Руске Федерације на подршци коју његова земља пружа Србији по питању Косова и Метохије, а посебно на његовој личној реакцији поводом последњих, етнички мотивисаних напада на Србе на Косову и Метохији, саопштено је из Народне скупштине.
Председник Народне скупштине и амбасадор Руске Федерације разговарали су и о другим питањима и темама из домена билатералних односа двеју држава.

Амбасадор Русије позвао чланове Посланичке групе пријатељства са Русијом да посете Думу

Боцан Харченко посетио је чланове Посланичке групе пријатељства са Русијом којима је и званично уручио позив да посете руску Думу.
Како се наводи у саопштењу Скупштине Србије, у данашњој посети амбасадора Русије Народној скупштини коју је дочекала Посланичка група пријатељства са Русијом, на челу са Игором Брауновићем, централна тема односила се на договор око састанка депутата Државне Думе и народних посланика Скупштине Србије.
Амбасадор се захвалио Посланичкој групи пријатељства на указаној подршци за време одржавања 60. Генералне скупштине Парламентарне скупштине Црноморске економске сарадње, која се одржала у Београду, од 6. до 8. децембра 2022. године и истакао значај сарадње две земље на међупарламентарном нивоу.
Брауновић је навео да ће Србија наставити да штити своје интересе у складу са Уставом, међународним правом, уз консултације са институцијама које чине државну власт, а чији је циљ пре свега територијални интегритет и суверенитета Србије.
Снежана Пауновић, члан Посланичке групе пријатељства са Русијом и потпредседница Народне скупштине истакла је да поред притисака које Србија трпи по питању Косова и Метохије и увођења рестриктивних мера Русији, неће одустати од главних спољнополитичких циљева Србије, поготово на форумима међународних институција.
Боцан-Харченко искористио је прилику да члановима Посланичке групе пријатељства уручи и званичан позив посете руској Думи, како би посланици имали директне састанке, на којима би имали прилику да разговарају о још дубљим видовима сарадње на билатералном нивоу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала