- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шок у Аустралији – крај и за Медведева!

© AP PhotoДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2023
Пратите нас
Данил Медведев, руски тенисер и бивши број један, елиминисан је у трећем колу Аустралијан опена од Себастијана Корде, 29. тенисера света, који је славио резултатом 7:6, 6:3, 7:6.
Прошле године је Данил Медведев стигао до финала Аустралијан опена, али ове сезоне наишао је на мину из сенке и завршио учешће већ у трећој рунди.
Себастијан Корда направио је највеће изненађење у досадашњем току турнира и без изгубљеног сета савладао Медведева који је играо далеко испод свог просека.
Лоше је Данил почео меч, на старту се закопликовао његов сервис гем, а после три неискоришћене, четврту брејк лопту користи Корда.
Потонуо је руски тенисер још дубље јер је и у петом гему испустио свој сервис, али је потом успео у потпуности да се врати и веже два брејка. Драма је достигла врхунац када је Корда још једном одузео Данилов сервис, а Медведев му вратио па је било јасно да ће сет отићи у тај-брејк.
Упорнији је био Корда који је повео у сетовима, а онда само наставио да плеше по терену пун самопоуздања, док бледи Медведев није имао одговор.
И у другом сету Американац је успео да одузме први сервис гем Медведева, али га је овога пута сачувао и без већих проблема стигао до краја сета.
Са великом предношћу, али и растрећеније могао је Корда да уђе у трећи сет и то је и учинио. Отворио је сет новим брејком, а Данил наставио да се немоћно брани.
Успео ј еу завршници Рус да врати брејк, али у тај-брејку још једном је сјајан био Корда.
Руски тенисер није у идеалној форми стигао на први Гренд слем у сезони, али је после победа против Џона Милмана и Маркуса Жирона без изгубљеног сета деловало да се вратио у ритам.
Корда је међутим као тенисер из сенек постао озбиљан ривал кога тренутно вероватно ниједан тенисер не би желео за противника.
Невероватно је колико аустралијско тло прија Корди који је пре Аустралијан опена играо фантастичан турнир у Аделејду где је стигао до финала и успео да одузме сет Новаку Ђоковићу.
У осмини финала Корда ће играти против Хуберта Хуркача који је претходно елиминисао Дениса Шаповалова.
На Аустралијан опену догађа се сеча фаворита, претходно су испали Рафаел Надал и Каспер Руд.
Јелена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2023
СПОРТ
Заказан судар руске и пољске Гренд слем шампионке – дебакл Украјинки
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2023
СПОРТ
Украјинци срамно провоцирали и вређали Руса у Аустралији /фото/
Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2023
СПОРТ
Италијан славио после епског преокрета, Циципас меље све пред собом – следи спектакл
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала