- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Заказан судар руске и пољске Гренд слем шампионке – дебакл Украјинки

© AP PhotoЈелена Рибакина
Јелена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2023
Пратите нас
Прави спектакл очекује нас у осмини финала Аустралијан опена у женској конкуренцији јер се сусрећу Јелена Рибакина и Ига Швјонтек. Казахстанка руског порекла савладала је Данијел Колинс резултатом 6:2, 5:7, 6:2, док је чудесна Пољакиња елиминисала Кристини Буксу резултатом 6:0, 6:1.
Две Гренд слем шампионке Јелена Рибакина и Ига Швјонтек судариће се већ у осмини финала Аустралијан опена, али ће Пољакиња бити већи фаворит. До сада су одиграле један међусобни дуел у ком је славила Ига.
Маестрална је била пољска тенисерка која је противници препустила само један гем, а толико је бриљирала да је деловало као да је шпанској тенисерки поклонила тај гем у другом сету како је не би оставили на две нуле.
Са друге стране Рибакина је нешто теже изборила победу, али је имала и тежи изазов против увек упорне Колинс која је успела да јој одузме један сет. Срећом, тенисерку која је до 2018. године под руском заставом, успела је да се у трећем сету врати игри са почетка меча и лако је елиминисала Американку.
Пољакиња и Казахстанка су заказале дуел, а прави дебакл доживеле су украјинске тенисерке јер су све три поражене од својихх противница.
Најпре је Барбара Крејичкова, чешка тенисерка, елиминисала Анхелину Калињину резултатом 6:2, 6:3, а потом је Американка Џесика Пегула савладала Марту Костјук резултатом 6:0, 6:2.
Последња од украјинских представница на терен је изашла Катерина Бендл која је поражена од Јелене Остапенко резултатом 6:3, 6:0.
Три Украјинке су на три меча укупно успеле да освоје десет гемова, док ниједна ни дошла до сета.
Успешна је била и сјајна Викторија Азаренка, прослављена белоруска тенисерка, која је успела да савлада Медисон Киз после преокрета резултатом 1:6, 6:2, 6:1.
Американка је имала контролу над мечом, али је двострука шампиона Аустралијан опена успела да се врати и на невероватан начин преокрене дуел.
Азаренка се у осмини финала састаје са бољом из дуела Лин Зу – Марија Сакари.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2023
СПОРТ
Украјинци срамно провоцирали и вређали Руса у Аустралији /фото/
Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2023
СПОРТ
Италијан славио после епског преокрета, Циципас меље све пред собом – следи спектакл
Новак Ђоковић – Енцо Куако - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2023
СПОРТ
Познато када Новак игра против Бугарина – стрепња због повреде и даље траје
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала