- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Пентагон признао: Украјина ће тешко потиснути Русију са територија које контролише

© AP Photo / Lauren Victoria BurkeАмерички генерал Марк Мили
Амерички генерал Марк Мили - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2023
Пратите нас
Шеф Комитета начелника штабова Оружаних снага САД Марк Мили изјавио је да сукоб у Украјини треба да се заврши дипломатским путем, те је признао ће Кијеву ове године бити веома тешко да „истера“ руске снаге са свих територија које Москва контролише, а које Украјина сматра својим.
По његовим речима, „у војном смислу ради се о веома, веома тешкој бици“.

„Са војног становишта ја и даље сматрам да ће ове године бити веома, веома тешко потиснути руске снаге са целе украјинске територије. То не значи да то не може да се деси, не значи да се то неће десити, али то би било веома, веома тешко“, рекао је амерички војни званичник након састанка Контакт групе за подршку Украјине који је одржан у бази „Рамштајн“ у Немачкој.

Како је истакао, руководство САД, Украјине и већина европских лидера „говорили су да ће се овај рат вероватно завршити преговорима“.

„Овај рат, као и многи други, треба да се заврши споразумом који је постигнут на преговорима. Време је да Руси и Украјинци седну за преговарачки сто. Пре или касније преговори треба да се одрже. Време ће одредити лидери обе земље – Русије и Украјине“, рекао је Мили, оцењујући да су обе стране већ претрпеле озбиљне губитке.

Раније је руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио да нема говора о томе да се преговара са украјинским председником Владимиром Зеленским.
Заставе НАТО-а и ЕУ - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
РУСИЈА
Москва: Политика Запада целу Европу довела на ивицу оружаног сукоба
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала