- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Спутњик сазнаје: Андрија Мандић највероватније кандидат ДФ-а на предсједничким изборима

© Sputnik / Лола Ђорђевић Андрија Мандић
Андрија Мандић - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2023
Пратите нас
Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић највјероватније ће бити кандидат те коалиције за предсједника Црне Горе, потврђено је Спутњику из тог политичког савеза.
Предсједник Демократске народне партије Милан Кнежевић је синоћ у емсији на РТЦГ саопштио да је ДФ већ одредио свог кандидата за поменуте изборе.
Кнежевић није желио да саопшти име кандидата ДФ-а.Избори за предсједника Црне Горе заказани су за 19. март.
Раније су се као кандидати испред Демократксог фронта помињали ректор Универзитета Црне Горе Владимир Божовић и предсједник Општине Будва Мило Божовић.
Лидер Покрета Европа сад Милојко Спајић је такође синоћ најавио да ће тај политички субјетк имати свог кандидата на предстојећим предсједничким изборима и објаснио је да су одбили понуду Демократске Црне Горе за преизборну коалицију јер по њиховом мишљењу не би дала сиенергатски резултат.
Још увијек се не зна да ли ће актуелни предсјдник Црне Горе и ДПС-а Мило Ђуакновић се опет кандидовати на предсједничким изборима или ће кандидат најјаче опозициони партије бити Милице Пејановић Ђуришић.
Државна изборна комисија ЦГ донијела је јуче и Календар рокова за спровођење изборних радњи.
"Њиме је, поред осталог, предвиђено да се предлог кандидата за предсједника Црне Горе подноси ДИК-у најкасније до 26 фебруара до поноћи. ДИК ће листу кандидата за предсједника Црне Горе објавити најкасније до 3. марта", наводи се у саопштењу.
Појашњено је да је ДИК донијела и одлуку којом је прописано да је потребан број потписа подршке бирача за подршку кандидату за предсједника Црне Горе 8.101.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала