- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија осудила блокирање рачуна РТ у Француској: Недопустиво кршење слободе медија

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаШтанд РТ-а на Петербуршком међународном економском форуму
Штанд РТ-а на Петербуршком међународном економском форуму - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2023
Пратите нас
Блокирање рачуна телевизије „РТ Франс“ представља недопустиво кршење принципа слободе медија које превазилази оквире санкција ЕУ против Русије, саопштила је амбасада Русије у Француској за Спутњик.
Руске дипломате подсећају да је још пре почетка руске специјалне војне операције у Украјини Француска водила дискриминациону политику према телевизији РТ Француска, што је у Русији сматрано недопустивим.
„Последњи корак, блокирање рачуна телевизије чиме се заправо ставља тачка на њен рад у Француској, сматрамо недопустивим кршењем не само основних демократских принципа, међународних норми и правила о слободи медија, него сматрамо и да превазилази ограничавајуће мере које је ЕУ увела против Русије, а које се не односе на 'РТ Франс'“, саопштила је руска амбасада у Паризу.
Истиче се да су у целој ситуацији главни губитници становници Француске и других франкофоних земаља којима је ускраћен приступ квалитетном и поузданом извору информација.
„Двоструко је цинично што ова одлука штети и француским грађанима који раде за 'РТ Франс', који ће по налогу властите власти у овим тешким временима бити избачени на улицу“, оцењује руско дипломатско представништво.
Раније је директор РТ Француска Ксенија Фјодорова саопштила да су рачуни редакције блокирани и да је у банци речено да је то учињено по налогу власти.
Штанд РТ Француска на међународном сајму аудио-визуелног садржаја у Кану - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2023
РУСИЈА
Блокирани рачуни РТ Француска
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала